Namens Kring Maasland mocht het gilde van Nieuwkuijk de jaarlijkse Gilde dag organiseren. En als je, als organisator, dan het geluk hebt dat het een zonovergoten dag wordt, dan kan het al niet meer stuk. Dat merkte je al aan de vele mensen die langs de weg stonden tijdens de optocht. Het was een kleurrijk geheel, compleet met de vele gildevlaggen die aan de huizen stonden te wapperen. Ondanks dat we niet geheel compleet waren, kwamen we toch goed voor de dag vanwege onze “kop “. De vele vendeliers en tamboers zorgden ervoor dat de camera’s volop draaiden. Gilde St. Barbara sleepte in totaal 8 zilverprijzen mee naar huis, waarvan de helft door de jeugd werd gewonnen.

Sam Habraken behaalde zilver met de 1ste prijs bij jeugd vendelen en Stan v. Zutphen zilver met de 3de prijs. Met groepsvendelen behaalde Sam, Stan en Iris zilver door 1ste te worden.

Luuk van den Eertwegh won zilver door 1ste te worden bij jeugd, kruisboog wip. Maarten Heijmeriks behaalde zilver door met 8 andere gildebroeders te kampen en werd tenslotte 4de.

De gebroeders Bob en Sem Verhoeven wonnen zilver bij trommelen individueel door resp. 1ste te worden inde A-klasse en 1ste te worden in de B- klasse. Doordat Sem voldoende punten behaalde promoveert hij naar de A- klasse. Bob promoveerde door voldoende punten naar de U-klasse.

Ook tijden het Jeu Boules spel behaalde Dinther zilver. Het team van Jacques-Piet en Ad sleepten de 5de prijs in ontvangst. Proficiat allemaal. Iedereen ging na afloop tevreden naar huis want in de bus werd en nog volop gezongen en nagekaart.

Leuk weetje: Sem Verhoeven heeft afgelopen zondag het 900e zilverschild gewonnen voor het Sint Barbaragilde. (Bron: Fred vd Berg)

Geef een reactie