“Vier het Leven”

Gilde st Barbara Dinther bij onthulling nieuw abdijbier.

Het gilde st Barbara Dinther was zondag 29 juli aanwezig bij de presentatie van het nieuwe abdij bier de: “Abt-Generaal Quadruppel”.

In het 900 jarig bestaan van de orde der Norbertijnen, kwamen de 120 Norbertijnen uit 32 verschillende landen, het generaal kapittel, nog niet eerder bijeen in Nederland om een nieuwe Abt generaal te kiezen. Alle reden dus voor ’n uitgelaten sfeer op het abdij van Heeswijk en daarom is voor deze gelegenheid een nieuw speciaal abdij bier ontwikkeld, de “Abt-Generaal Quadruppel”.

Het eerste flesje werd met een drone naar de nieuwe Abt-Generaal, de Vlaming Jos Wouters gevlogen en onder het motto: “Vier het Leven”, werd het glas geheven op de geboorte van het nieuwe bier.

Daarna bracht het gilde een vendelgroet aan de nieuwe Abt Generaal. Diverse Norbertijnen hadden dit nog nooit gezien of beleefd en werd er driftig gefilmd en foto’s gemaakt.

Na de officiële onthulling was iedereen in de gelegenheid het nieuwe bier te proeven. Ook de aanwezigen Norbertijnen proefden het bier en zongen het feestlied: “Vivat in Eternum”. ( het eeuwig leven )

Het was een prachtige en speciale dag voor ons Gilde en dit maak je waarschijnlijk maar eens in je leven mee.

SONY DSC

Geef een reactie