Zaterdag 2 september 2017 arriveerde Gildekoning René Habraken met zijn versierde Koningsvogel op het gildeterrein. Met een 12 tal Gildebroeders werd de vogel geplaatst. Daarna was het even wachten tot 10.30 uur om naar het landgoed Zwanenberg te vertrekken met de huifkarren om de huidige Gildekoning en Jeugdkoning traditioneel uit te vendelen. Patroesja en Eugene van Bouwdijk Bastiaanse ontvangen ons ieder jaar, zoals ook de vorige generatie van Bouwdijk Bastiaanse, waarvoor onze dank. Na de koffie en krentenbrood vertrok iedereen weer richting Gildehuis.
Onderweg was er even behoorlijk wat stampei, de paarden werden zo onrustig dat het tot steigeren kwam en tot bijna omslaan van een paard. De burrie van de huifkar was ontzet. De tocht werd onderbroken en de passagiers werden per auto verder vervoerd naar het Gildehuis. Iedereen toch weer veilig terug.
In het Gildehuis stond de lunch al klaar en iedereen kon naar hartenlust tafelen. Na de lunch werd alles in gereedheid gebracht voor de korte jaarvergadering . De loting en opgave van deelname aan het Koningsschieten. Het Jeugdkoningsschieten telde 9 deelnemers en het Koningsschieten telde 25 deelnemers, liefhebbers genoeg voor de titels.
Bij het Jeugdkoningsschieten was het Youri van den Hurk die zich tot Jeugdkoning schoot.
Bij het Koningsschieten was het Arno van Boxtel die zich na het 204e schot Gildekoning 2017 mocht noemen. Het begint op een “traditie” te lijken met het Koningsschap tussen René Habraken en Arno van Boxtel, om beurten zijn zij nu vier keer Gildekoning. Het is ze gegund.
Het diner was zoals alle andere jaren weer voortreffelijk, Ferdy Verhoeven en Rien van den Eertwegh hebben het met hun keukendames weer voor elkaar gekregen, door aller inzet was het diner een waar succes. De feestavond werd opgeluisterd door het orkest R.U.M. waar ook René Habraken als zanger thuis hoort, dus genieten van een goed stuk muziek en zang. Tegen de klok van 24.00 uur kon iedereen omzien naar een geslaagde dag.
Zondag 10 september te 10.45 uur worden de Gildekoningen geïnstalleerd in de St. Servatiuskerk te Dinther.

Geef een reactie