Vorige week is een heel bijzondere start gemaakt met het thema ‘Ridders en kastelen’ voor de groepen 1 tot en met 4 van basisschool ‘t Palet.
De kinderen waren buiten toen ze trommels hoorden en daar zagen ze een groepje mooi geklede gildeleden aankomen. Zij gaven een presentatie met twee vendelzwaaiers erbij. De kinderen waren onder de indruk want één van de vendelzwaaiers was Veerle, een leerling van ‘t Palet. Heel knap dat zij al zo goed mee kon vendelen met Koen. Ook waren er twee leden van het gilde op de trom en maar liefst vier bazuinblazers om het geheel te begeleiden.

Na dit optreden mochten de kinderen achter de gildemuzikanten aan naar de speelzaal van de kleuters. Deze zaal was versierd met mooie gildevlaggen.
Na nog wat bazuingeschal ging Wicke, ook een leerling van ‘t Palet, een belangrijk bericht voorlezen. Daarin stond dat de kinderen de komende weken veel gaan leren over de middeleeuwen en dat er zelfs een bezoek aan kasteel Heeswijk gebracht gaat worden.
Daarna mochten de leerlingen een echte ridder met harnas bewonderen! Deze ridder was de vader van Wicke die zelf zo’n mooi harnas heeft. De kinderen stelden veel goede vragen.

Tot carnaval zal er veel geleerd gaan worden over dit interessante thema wat de kinderen erg aanspreekt. Dit is het tweede ‘grotegeschiedenis’-thema op ‘t Palet voor de onderbouwleerlingen.

Bron: www.mooibernhezer.nl