In de vroege ochtend van zondag 28 mei waren we al met enkele gildebroeders van het Sint-Barbaragilde Dinther in Veghel om aanwezig te zijn in de pontificale H. Mis met als voorganger Mgr. Dr. Gerard de Korte. en met opluistering van het Jan van Lee mannenkoor. Hierna werden de genodigden ontvangen door het Gemeentebestuur van Meijerijstad voor de aanbieding van de erewijn en een lunch.

Om ± 12.00 uur trokken alle gilden in optocht door de straten van Veghel, richting feestterrein op het Prins Willem-Alexander Sportpark. Hier begon de massale opmars en de Eed van trouw aan het Wereldlijk gezag. Rond 14.30 uur begonnen de diverse wedstrijden in geweer, kruisboog, Koning en Keizer schieten, vendelen, trommen, bazuinblazen, jeu de boulen, standaardrijden en ringsteken de laatste twee uiteraard te paard. Met 28 graden was het warm te noemen, er ontstond een sportieve strijd om het fel begeerde wisselschild te winnen. Na een lange tijd van punten tellen kon de prijsuitreiking om ± 18.30 uur beginnen.

We waren zeker niet voor niets gekomen,

Luna van Boxtel onze jeugdvendelier deed voor de 1ste keer mee aan deze wedstrijden en werd vierde. Emile van Zutphen met vendelen in de A klasse de 1ste prijs. Gijs van de Eertwegh met trommen in de jeugdklasse Groot 1ste prijs. Sem Verhoeven met trommen In de C klasse 2de prijs. Bob Verhoeven met trommen in de B klasse 1ste prijs. Groepstrommen in de B klasse, Bob Verhoeven en Sem Verhoeven samen met Joris van der Meijden 2de prijs. Luuk van de Eertwegh geweerschieten jeugd, een mooie 1ste prijs. John van den Berg met geweer in de klasse personeel, 2e prijs.

Het Gildewezen draait op volle toeren en wint in belangstelling.

We kunnen terug kijken op een lange en mooie Kringgildedag bij het Sint-Barbaragilde te Veghel.

 

Geef een reactie