Middelrode 2 April 2017

Vroeg in de ochtend was het verzamelen geblazen voor de drie Gilden uit de H. Augustinus Parochie.

Na jaren van voorbereiding en veel vergaderen was het dan zo ver, van vier naar een parochie.

In Middelrode was namelijk de eerste Heilige Mis die gezamenlijk werd gevierd in het kader van de Heilige Augustinus Parochie in de R.K. Kerk Allerheiligst Sacrament Middelrode.

Het St. Joris Gilde Berlicum, het Willebrordus Gilde Heeswijk en het St. Barbara Gilde Dinther waren er bij om deze plechtigheid op te luisteren, in vol ornaat en gemengd als gezelschap.

Een welkomstwoord van Abt Denis Hendrickx van de Abdij van Berne. Voorganger was Pastor Joost Jansen o. praem, geassisteerd door pastor Frank van Roermund, Lonneke van Vessem en Yvonne Verhoeven. De H Mis werd opgeluisterd door het gemend koor van Berlicum. Een van de hoogte punten was het ontsteken van de Heilige Augustinus kaarsen, voor iedere oud parochie een.

Na de Heilige Mis die druk werd bezocht door de oud parochies van Berlicum Middelrode, Heeswijk, Dinther en Loosbroek, volgde op het terrein voor de Kerk een vendelhulde in de vorm van de eed van trouw. Deze laatst genoemde ‘oud’ parochies zijn dan nu verenigd in één parochie, parochie Heilige Augustinus.

Aansluitend werd genoten van koffie en thee in gemeenschapshuis “De Moerkoal”.

Het nieuwe logo van de kersverse parochie is een hart met de linkse helft in rood en de rechtse helft in blauw, een open driehoek die naar midden boven van het hart wijst, symboliseert de A van Augustinus, een mooi, duidelijk en herkenbaar logo. Tegelijkertijd mag men de vorm van deze A zien als een open boek dat zo is neergezet om de geletterdheid en het rationele denkvermogen van Augustinus te verbeelden.

Wij wensen het pastoresteam de wijsheid van Augustinus en daarmede een goede samenwerking .

Geef een reactie