Na enkele stille corona jaren was er vorige week zondag een Gildendag, georganiseerd door Nuland vanwege haar 440 jarig bestaan. Een evenement waar ongeveer 50 schutters Gilden aan deel namen.

Er waren diverse zilverprijzen te winnen bij het vendelen, trommen en bazuin blazen, geweer en kruisboog schieten, jeu de boules en ringsteken door de standaard ruiters. Tevens werden er 5 gilden uitgenodigd om een tentoonstelling te maken over jouw gilde. Zo ook het Sint Barbara Gilde. Terwijl de rest van het Gilde om half elf met de bus gingen, waren er enkele die er al vroeg waren om de stand in te richten. 

Na de eucharistie viering en een kleurrijke optocht door Nuland, was er een massale opmars van alle vendeliers, tamboers en zilverdragers, waarna de Hoofdman van Nuland de gildendag opende. 

Alle Koningen werden uitgenodigd om deel te nemen aan het Koningsschieten en werden, onder begeleiding van een tamboer, naar de schietmasten gebracht. Hierna kon men beginnen met de wedstrijden. 

Op het einde van de middag zat de sfeer in de grote feesttent er al meteen goed in. Enkele vendeliers stonden op de tafels te vendelen op de muziek van Guus Meeuwis.

Het Sint Barbara Gilde wist 6 zilverprijzen te winnen.

1ste prijs groepsvendelen jeugd door Iris v Zutphen, Sam en Fem Habraken.
1ste prijs vendelen jeugd t/m 13 jaar door Fem Habraken,
1ste prijs vendelen t/m 15 jaar door Iris v Zutphen,
1ste prijs vendelen A klasse door Emile v Zutphen,
4de prijs jeu de boules en de 1ste prijs voor de tentoonstelling.

Al met al een mooie geslaagde Gildedag en de gezellige sfeer van de tent werd meegenomen in de bus terug naar Dinther.