Traditioneel kermisschieten om jeugd, kruisboog, geweer en algemeen kampioen te worden bij het Sint-Barbaragilde te Dinther.

Zaterdag 10 juni werd er onder een stralende zon geschoten voor de jaarlijkse kampioenen.

Om 13.30 uur begonnen 4 jeugdleden met luchtbuksschieten, blikkengooien, jeu de boulen en beugelen. Na een mooie strijd was het Luna van Boxtel die met 2517 punten jeugdkampioen werd, 2de werd Yori van den Hurk, 3de Sam Habraken en 4de Wessel van den Hurk.  Aan het kruisboogschieten deden 14 schutters mee, met 14 pijlen raak werd  Patrick van Zutphen kruisboogkampioen, 3 schutters wisten 13 pijlen raak te schieten en moesten afkampen. 2de werd Ad van Zutphen, 3de Luuk van den Eertwegh,  4de John van den Berg. En dit alles met een stevige wind, viel het niet mee om raak te schieten.

Hierna begon het geweerschieten met 15 schutters, deze werden gehinderd door de felle zon. Frits Evers werd met 12 schoten raak geweerkampioen, 2de werd John van den Berg, 3de Peter van Horssen.

Nu moesten Ad van Zutphen en John van den Berg afkampen met kruisboogschieten om te bepalen wie algemeen kampioen kon worden, beide stonden gespannen onder de boom, beide mistte hun 1ste schot en met het 4de schot werd John van den Berg algemeen kampioen 2017.

Nu kon de prijsuitreiking beginnen, de prijzen van jeugd, kruisboog en geweerkampioen worden jaarlijks geschonken en uitgereikt door onze schutsbroeder Ton van der Heijden en echtgenote.

Na afloop hadden we de traditionele barbecue via onze zilverheer Frank Manders.

We kunnen terug kijken op een mooie en geslaagde middag onder dankzegging van hoofdman Jan van Eerd aan allen die hieraan hun medewerking hebben gegeven.

Fred van den Berg

 

Geef een reactie