Met deze woorden begon de familie van Jan vdBroek, hem in het zonnetje te zetten, na de installatie in de St Servatiuskerk met voorganger Joost Jansen.

Maar even terug naar de zaterdag, waar door enkele gildebroeders de kerk werd versierd met guirlandes en banieren en alles werd klaar gezet voor de installatie van de Koning en Jeugdkoning. Zondagmorgen in alle vroegte werden de vlaggen uit het hoogste puntje van de toren gehangen.

En daar wilde onze Koning Jan wel bij zijn, maar niet om de toren in te klimmen!

Terwijl Jan v Gerwen en Ad Verhagen de vlaggen gingen uithangen, had Jan een tafeltje met 3 stoelen geregeld midden op het kerkplein met koffie en worstenbroodjes. Wat een verrassing was dit voor die twee, nadat ze weer beneden waren. Samen met Koning Jan in alle vroegte een klein ontbijtje.

Hoe bijzonder kan dit zijn!

Na een mooie installatie viering met het Gildekoor en een vendelhulde aan onze nieuwe Koning Jan vdBroek en jeugdkoning Stan v Zutphen, was er een receptie met koffie en broodjes.

Daarna nam de Hoofdman het woord, bedankte Jan en Stan voor hun bijdrage en wenste hun weer een heel mooi Koningsjaar toe. Daarbij kregen beide een herinnering in de vorm van een zilveren schildje, met vermelding dat dit het 300ste herinneringsschildje was. Ook werd er een bos bloemen uitgereikt aan de vrouw van Jan. 

Hierna nam de familie de microfoon over en adviseerde Jan om weer te luisteren naar de achterbuurman die duivenmelker is, over het niet voeren van de vogel op de wedstrijddag. Dan komt hij altijd naar je toe.

Met de meeste keizers is het in de geschiedenis niet goed gegaan en kwamen ze op een gewelddadige manier om het leven. Dat zal nu wel meevallen, mocht jan de vogel volgend jaar weer afschieten.

Na afloop kregen we van Jan en Stan een ijsco en kunnen we terug kijken op een mooie zonnige en geslaagde installatie dag.

St Barbara Gilde Dinther.