Het is alweer 3 jaar geleden dat er een contactavond is georganiseerd bij het Gilde St Barbara.

Tijdens deze contactavonden is er een soort “open podium”, waar de leden een liedje, schetsje o.i.d. ten gehore mogen brengen.

Ook worden op deze avonden de jubilarissen in het zonnetje gezet.

Door corona is dit telkens uitgesteld en daarom zijn ze vanavond extra in het zonnetje gezet.

Allen kregen een speldje voor respectievelijk 25-40 en 50 jaar lidmaatschap. 

Piet Giele, Martin Heijmriks en Luuk van der Heijden zijn alweer 25 jaar Gildebroeder binnen ons Gilde. Helaas konden ze niet aanwezig zijn op deze avond.

Jan van de Leest, Harrie van Zutphen en Tiny van Rooij al 40 jaar lid.

Harrie en Tiny kregen daarnaast nog een Kringonderscheiding in zilver, uit handen van Deken Schrijver Gerrie van de Schoot van Gilde Kring Maasland, voor hun vele verdiensten.

Tiny is al vanaf het begin lid geweest van diverse commissies en een van de belangrijkste taken was het regelen van het bargedeelte tijdens kringdagen Hoge Schuts en Gildekring Maasland.

Voor Tiny, die samen met zijn vrouw Corrie op Laverhof verblijft, was een speciale middag georganiseerd om zijn onderscheiding daar te mogen ontvangen.

Harrie heeft ook in diverse commissies gezeten zoals evenementen, gildehuis, bouw, kleding en schietcommissie. Lid geweest van de Overheid, 2x Koning geweest en ook nog bazuinblazer.

Nico van Zutphen is 50 jaar geleden als vendelier, begonnen en nu alweer 25 jaar als tweede jong deken binnen ons Gilde ( penningmeester) en van 2002 t/m 2008 van Stg EST 2006. Lid van de bouwcommissie, voorzitter van het consulaat en 3x Koning geweest.

vlnr. Harrie van Zutphen (40 jaar), Jan vd Leest (40 jaar) en Nico van Zutphen (50 jaar + 25 jaar Tweede Jong Deken)

Als verrassing kreeg Nico een extra speldje voor zijn verdienste als 25 jaar tweede jong deken.

Ook Arno van Boxtel werd naar voren geroepen om een herinnering schildje te ontvangen van de Hoofdman voor zijn bijdrage aan het secretariaat in een lastige periode.  

Na afloop kon iedereen de jubilarissen feliciteren en na een hapje en drankje was het weer zo tijd om naar huis te gaan.

Geef een reactie