Sint-Barbaragilde Dinther brengt vendelhulde aan de zojuist onderscheiden gildebroeder Maurits van Bouwdijk Bastiaanse als Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Om 18.30 uur verzamelde de leden van het Sint-Barbaragilde zich bij het Gildehuis en vertrokken per auto naar Huize Zwanenburg, hierna ging men in vol ornaat met vliegend vendel en slaande trom naar de woonboerderij van Maurits van Bouwdijk Bastiaanse op de Zwanenburgseweg.

Een bont gezelschap, gekleed in allerlei creaties stond buiten het gilde op te wachten. Hoofdman Jan van Eerd sprak namens het Sint-Barbaragilde onze nieuwe Ridder,zijn familie en genodigde toe.

Maurits heeft vele activiteiten op vrijwillige basis in zijn loopbaan verzorgt, o.a. Voor gehandicapten van de Ridderorde van Malta kampen opgezet en hun tijdens de kampweken begeleid. Negen jaar penningmeester geweest van Stichting De Kilsdonkse Molen. Bestuurslid van The Sharepeople Foundation. Commissielid Cristen Armen van het Illuster Lieve Vrouwe Broederschap. Bestuurslid Stichting Streekfond Het Groene Woud. Penningmeester Noord Brabants Landschap. Voorzitter Stichting Heerenzitting Den Bosch.

Hierna brachten onze vendeliers onder begeleiding van de tamboers een vendelhulde, Luna van Boxtel onze nieuwe jeugdvendelier mocht voor de 1ste keer in groepsverband mee vendelen. Ook Maurits van Bouwdijk Bastiaanse was 40 jaar geleden begonnen als jeugdvendelier bij ons Sint-Barbaragilde.

Onder het genot van een drankje genoten allen van het mooie samen zijn bij onze “Ridder Maurits”.

Fred van den Berg

Geef een reactie