Eindelijk kon, na 3 jaar, weer een teerdag worden gehouden. Onze laatste Koning en jeugdkoning, van het Gilde St Barbara Dinther, dateert al weer van 2019. Dus het werd tijd, na de stille corona jaren, om weer een vogel boven in de schietmast te zien hangen.

Omdat er in die tijd ook geen nieuwe groepsfoto gemaakt kon worden, werd er meteen afgesproken met fotograaf ReneKuijs om ‘s morgens een foto te maken bij de Kilsdonkse molen.  

Daarna werden we uitgenodigd door Eugene Bouwdijk-Bastiaanse op landgoed Zwanenburg, voor een bakje koffie met cake en/of krentenbrood, alwaar ook de oud Koning Ad Verhagen en Jeugdkoning Fem Habraken werden uitgevendeld.

Na terugkomst bij het gildehuis stond er een heerlijke koffietafel klaar, verzorgd door enkele dames van onze gildebroeders.

Met een goed gevulde maag, enkele mededelingen en opgave en loting Koningsschieten, konden de deelnemers beginnen voor de titel jeugdkoning en Koning 2022.

Na 52 schoten schoot Stan van Zutphen ( zoon van Emiel en Marga en kleinzoon van Nico en Betsie v Zutphen), onder luid applaus,  de vogel naar beneden.

De andere jeugdleden waren Veerle en Elvira van Doren.

Bij de gildebroeders hadden zich 20 schutters opgegeven die allemaal graag Gilde Koning wilden worden, maar één kon er met deze titel ervan door gaan en dat was dit jaar Jan vdBroek.

Jan is al 60 jaar lid en nu is het pas gelukt om, na de 35 ste keer, Koning te worden. Als vaandel drager van ons Gilde, is nu eindelijk zijn grote wens uitgekomen om het Koningsvest te mogen dragen.

Na de felicitaties van de Gildebroeders kon het feest beginnen.

Het Gilde St Barbara Dinther wenst, Jan en Stan, een heel mooi Koningsjaar toe.

Geef een reactie