Op zondag 24 juni 2018 vond de jaarlijkse kringdag van gildekring ‘Hoge Schuts’ plaats in Oss. Tijdens de optocht scheen de zon en dit was een voorbode voor de rest van de dag. Rond de klok van half 3 begonnen de wedstrijden en namen leden van het gilde deel aan onder andere koningsschieten, trommelen, vendelen, jeu de boules, kruisboogschieten en geweerschieten.

Na de wedstrijden was er feest in de tent en dit feest werd voor het gilde nog groter tijdens de prijsuitreiking. Een feest met een dubbel gevoel, door de uitvaart met Gilde-eer op zaterdag van gildebroeder Frits Evers.

Complimenten aan Luna van Boxtel die een mooie 2e plaats behaalde bij het vendelen in de jeugdklasse. Helaas kwam zij 1 punt te kort voor een zilverschild. Ook de bazuingroep behaalde een mooie 3e plaats bij het onderdeel Groepsbazuin.

In totaal wonnen de leden van het Sint Barbara Gilde 8 zilverprijzen op de gildedag. Hiervan werden er vijf door de schutters gewonnen. Koen van Kaathoven behaalde een tweede prijs bij het vendelen. Ook deden er twee tamboers mee namens ons gilde en zij behaalde beide een eerste plaats. In totaal eindigde het Sint Barbara Gilde op de vijfde plaats in het klassement voor het wisselschild.

Het Sint Barbara Gilde kan terugkijken op een geslaagde dag. Nu op naar de kringdag ‘Kring Maasland’ op 8 juli te Udenhout.

Overzicht prijswinnaars

Gerben Verkuijlen 1e prijs geweerschieten Personeel
John van den Berg 2e prijs geweerschieten Personeel
Maarten Heijmeriks 1e prijs kruisboogschieten 60+
Hennie van Hooft 3e prijs kruisboogschieten 60+
Ad van Nistelrooij 3e prijs kruisboogschieten personeel
Koen van Kaathoven 2e prijs Vendelen klasse C
Sem Verhoeven 1e prijs Trommen klasse C
Bob Verhoeven 1e prijs Trommen klasse B

Klik hier voor de foto’s van Thuis in het nieuws

 

Geef een reactie