Afgelopen zondag organiseerde het Gilde St Barbara weer een Jeu de Boules toernooi voor alle familie leden die met het gilde zijn verbonden.

De dag begon met een Donatus viering  te Loosbroek, alwaar ons Gilde hiervoor jaarlijks wordt uitgenodigd. Na de viering werd er een vendelhulde gebracht in de mooie pastorie tuin en stond de koffie met een sneetje cake voor iedereen klaar.

s’Middags vanaf 13.00 kon men zich inschrijven voor het toernooi en ondanks de hitte waren er toch nog 26 fanatieke sportievelingen.

 Nadat iedereen 3 wedstrijden hadden gespeeld, bleven uiteindelijk de beste 16 over voor de eindronden.

4 prijzen waren er te winnen dus na de afvalronden bleven er 4 over die moesten spelen voor de plaatsen 1t/m 4.

Jacques vd Meijden en Ferdy Verhoeven streden om de derde en vierde plaats. Het was een wedstrijd die gelijk opging, maar het was Ferdy die puntje voor puntje toch de overwinning binnen haalde.

Om de 1ste en 2de plek ging de strijd tussen Ad v Zutphen en Maarten Heijmeriks.

Ook hier ging het gelijk op, maar was het toch Maarten die zijn meerdere moest erkennen in Ad die zijn zenuwen toch beter de baas hield en met de eerste prijs ervan door ging.

Na de uitreiking van de prijzen was de eer aan Ad v Nistelrooij en Koen v Kaathoven die een heerlijk broodje met ei of worst of een hamburger hadden klaarstaan.

Al met al een mooie dag die, ondanks de korte onderbreking door de regen, toch een sportief en gezellig slot kende en voor volgend jaar weer op de agenda komt te staan.

Jeu de Boules commissie, Gilde st Barbara Dinther.