Op zondag 11 dec zijn er 4 aspirant Gilde Broeders geïnstalleerd in de St Servatiuskerk te Dinther.

Door alle voorgaande corona maatregelen, was deze telkens uitgesteld.

Rinus Bok ( 75 ), Henri ( 59) en Nick (30) Buermans en Ricard v Doorn ( 52), stonden zondag morgen alsnog voor het altaar om de eed van trouw af te leggen.

Na de zegening van de hoeden en de sjerpen door pastor Joost Jansen en de uitreiking hiervan aan de nieuwe leden, waren ze vanaf dat moment officieel Gildebroeder van het St Barbara Gilde.

De installatie van nieuwe gildebroeders gebeurt altijd tijdens onze jaarlijkse St Barbara viering op de 1ste zondag na 4december. Ook word er even stilgestaan bij alle overledenen van ons Gilde en worden de namen en sterf datum voorgelezen.

De viering werd bijgestaan door het gildekoor met ondersteuning van Rico v Hoorn (gitaar) en Gerben Verkuijlen (trompet).

Na het lied ” Brabant Were Di” nodigde de Hoofdman iedereen uit om in het Gildehuis een kopje koffie te drinken en kon men de geïnstalleerde feliciteren.

De familie Luyks zette voor deze dag de traditie van hun moeder voort, om aan iedereen een worstenbroodje te schenken.

Tevens maakte Sabine van deze gelegenheid gebruik, om enkele onderscheidingen, die behoorden aan hun Ouders, wijlen Pim ( oud Hoofdman) en Paula ( schutsvrouw), terug te schenken aan het Gilde.

De Hoofdman bedankte de familie hartelijk voor dit gebaar en beloofde dat het een goede plaats zal krijgen in ons gebouw.