Installatie Gildekoning 2017 St. Barbaragilde Dinther.

Op zondag 10 september werd de nieuwe Jeugdkoning Youri van den Hurk en Gildekoning Arno van Boxtel geïnstalleerd. De H. Mis werd vooraf gegaan door Pastor Joost Jansen. Voor de Jeugdkoning was het een nieuwe beleving, hij werd samen met de Gildekoning overvendeld door de Vaandrig als eerbetoon. Een groot verschil tussen deze twee Koningen is dat alleen de Gildekoning het recht heeft om over het Gildevaandel te schrijden. De Jeugdkoning Gijs van den Eertwegh en Gildekoning René Habraken van vorig jaar hebben beiden een mooi Koningsjaar achter de rug, volgend jaar is er weer een kans op revanche.

Na de viering het op het gildeterrein een vendelhulde gebracht door alle vendeliers en jeugdvendeliers. Het was voor het eerst dat ook alle jeugd hieraan deelnam, een waar succes.

Na de receptie trakteerde Jeugdkoning Youri van den Hurk op fruitkoeken en Koning Arno van Boxtel op belegde broodjes. Deze twee gildebroeders zijn samen twee jaren geleden ook Gildekoning en Jeugdkoning geweest, niet eerder is dit voorgekomen.

Geef een reactie