Gilde dag Hoge Schuts te Rosmalen.

Na regen komt zonneschijn, is het spreekwoord, en dat was wat de Gilde kring dag Hoge Schuts ook kreeg.

Het was een prachtige dag voor het organiserende gilde uit Rosmalen.

Het Gilde St Barbara uit Dinther koos ervoor om gezamenlijk met een bus naar de Gilde dag te gaan.

De dag begon met een kerkdienst en daarna voor de genodigden een heerlijke koffietafel.

De rest van alle gildebroeders en zusters moesten zich verzamelen op een plein in het centrum van Rosmalen. Daar begon de kleurrijke optocht, 13 Gilden, met alle Koningen, zilverdragers, vendeliers en tamboers met voorop de vaandeldragers.

Op het eind van de optocht was een samenkomst waar een defilé was voor de genodigden.

Na enkele toespraken werd de Gilde dag geopend door de Hoofdman van Rosmalen en na de massale opmars en vendelhulde konden de wedstrijden beginnen.

Voor Dinther pakte dit goed uit. We wonnen maar liefst 8 zilveren schildjes.

Vooral voor onze jeugdleden was dit geweldig mooi om te zien hoe fanatiek ze met hun vendels zwaaiden.  Veerle v Doorn en Stan v Zutphen werden eerste in hun klasse met vendelen en trommelen.

Ook bij het  jeu de boulen had een team zilver gewonnen en dat was tevens het 1000ste schildje van het Sint Barbaragilde, dat nu dus werd uitgereikt door de Hoge Schuts.

Maar het mooiste moest nog komen, de bekendmaking welk Gilde het wisselschild mee naar huis mocht nemen. Na een spannende punten telling tussen Nuland en Dinther, kreeg de Hoofdman Ferdy Verhoeven het wisselschild uit handen van de Hoofdman van het gilde uit Nuland Gerry vd Schoot uitgereikt met de woorden: “Dinther is de terechte winnaar”.