De mei maand is “de maand” om te gaan wandelen naar Den Bosch, ’n kaarsje aansteken bij het Maria beeld, eventueel een dienst bijwonen en daarna koffie met een heerlijke Bossche bol. Maar er zijn er ook die op de fiets gaan of gewoon wat gemakkelijker, met de auto.

Zo ook zondag Eerste Pinsterdag. Het Gilde St Barbara uit Dinther mocht de dienst van 12.00 uur opluisteren en dan kom je diverse mensen uit Heeswijk-Dinther tegen die langs de weg staan om ons te begroeten als we de stad intrekken, langs de parade en dan bij St-Jan naar binnen.

Ongeveer 30 gildebroeders en zusters waren aanwezig en de kop was goed vertegenwoordigd door onze jeugdige vendeliers.  

Binnen in de kerk stond het koor Schola-Cantorum al klaar om de dienst op te luisteren. Dit koor, deze keer alleen de jongere koorzangers, bestaan dit jaar 750 jaar en dat moet gevierd worden.

Na de viering werd er  buiten nog een vendelhulde gebracht aan degene die de dienst voorgingen.En dan werd het, na ongeveer anderhalf uur, tijd om een plaatsje te zoeken voor de koffie met een heerlijke chocolade bol, rijkelijk gevuld met slagroom. Dat hadden we wel verdiend.

Foto gemaakt door Han Dangé