Afgelopen zaterdag was er weer de jaarlijkse contactavond bij het Gilde St Barbara Dinther. De avond werd, onder het genot van koffie en een heerlijk gebakje, geopend door de vice hoofdman Ferdy Verhoeven met de mededeling dat we vanavond 5 jubilarissen in ons midden hebben. Drie jubilarissen, te weten Harrie van Lankveld, Christ Manders en Jan vd Broek, zijn al 60 jaar trouwe gildebroeder. Zowel Harrie als Jan zijn in 1959 begonnen als vendelier, terwijl Christ de voorkeur gaf om als tamboer aan de “slag” te gaan.

Allen hebben al jaren in diverse commissies gezeten, zowel binnen als buiten ons gilde.

Harrie is koning geweest in 1982 en 1996 en Christ is koning geweest in 1992. De grote wens van Jan is om dit ook nog een keer te mogen meemaken , maar is tot op heden nog niet gelukt.

Momenteel zorgt Christ er nog steeds voor dat elke eerste vrijdag van de maand, na het oud papier ophalen, de hongerige magen goed gevuld worden en draagt Jan nog regelmatig het grote vaandel.

Alle drie hebben al enige tijd geleden een kringonderscheiding in zilver mogen ontvangen en op deze speciale avond werd er door de vice Hoofdman een nieuw, speciaal ontworpen schildje, overhandigd.

Koen v Kaathoven en Piet v Zutphen zijn de twee jubilarissen die 25 jaar lid zijn van het gilde.

Koen is als vendelier, later ook kruisboogschutter en valt af en toe in als waarnemend vaandrig. Is twee maal jeugdkoning geweest en zit nog in diverse commissies.

Piet is diverse jaren tamboer geweest, heeft ook in diverse commissies gezeten en is koning geweest in 2010. Beiden ontvingen een zilveren speldje.

Als verrassing werd door de vice hoofdman John vd Berg naar voren geroepen. John heeft al 6 keer de competitie kruis/geweer gewonnen en kreeg hiervoor een herinneringskruis omgehangen.

Na de huldiging nam Jo v Hemmen de microfoon over en begon de strijd om de “Janus Evers prijs”

Dit jaar waren er maar twee deelnemende teams. Voor de pauze Jan v Gerwen en Ad Verhagen, na de pauze Koen van Kaathoven, Bob Verhoeven, Sem Verhoeven en Gijs v Eertwegh.

Deze laatste gingen er met de prijs vandoor en daarna kon het feest beginnen.

We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde en gezellige avond.

Geef een reactie