Koningsdag 2019      

Om 07.00 uur beklommen 4 bazuinblazers van het Gilde St Barbara Dinther, de toren van de Dintherse kerk om een serenade te blazen over het dorp als begin van Koningsdag 2019.

Na de dankviering, opgeluisterd door ons gilde koor, trok een stoet kinderen met versierde fietsjes achter de Gilde en Harmonie richting Plein 1969, alwaar de aubade zou plaatsvinden.

Tegelijk met ons kwam ook het Gilde St Willebrord uit Heeswijk aan en dat zorgde weer voor een mooi kleurrijk geheel compleet met vendels en trommels.

Na een openingswoord door de voorzitter van OC Heeswijk-Dinther, mochten alle kinderen met hun versierde fietsjes pronken, door een rondje te rijden over het nieuwe plein. En aan de gezichtjes te zien van de kinderen was dat geen straf en vol trots met een stralend gezicht reden ze rond en ondertussen zoekend en kijkend naar hun ouders. 

Na een woordje door de wedhouder van de gemeente Bernheze, was het de beurt aan de muziekkorpsen om een “lang zal Hij leven” te spelen met als afsluiting een drie maal “Hoera”.

Daarna zwaaiden de vendeliers van beide Gildes hun vendels over het plein o.b.v. de tamboers en de bazuinblazers.

Al met al was het weer een mooie Aubade, op een mooi prachtig nieuw plein 1969.

OC Heeswijk-Dinther, bedankt voor de organisatie en tot volgend jaar.

Geef een reactie