Vorige week vrijdag hebben we afscheid moeten nemen van onze gildebroeder Gerard Verkuijlen.

Doormiddel van een erehaag, gevormd door meerdere gildebroeders, kreeg Gerard wat hij verdiende, een afscheid met gilde eer en een mooie gedachtenisdienst in de St Servatius kerk te Dinther.

Gerard was lid vanaf 1992 en enthousiast en warm gemaakt door zijn zwagers die al lid waren van het St Barbara Gilde. Hij voelde zich al meteen thuis. Zette zich in voor diverse commissies en zorgde dat alles goed werd geregeld.

Op de donderdagavonden was ie er graag bij om met de medebroeders een praatje te maken en riep naar de bar: “doe mij maar een rooie”. Daar bedoelde hij dan een alcoholvrij biertje mee!

Jarenlang heeft hij op de woensdagochtenden de koffie gezet in het gildehuis, als Het Genootschap bij elkaar kwam voor het onderhoud van het gildehuis en terrein.

Je genoot van de slappe klets, maar vooral van de broederschap.

Zijn gezondheid liet hem de laatste jaren meer en meer in de steek en daardoor werd het steeds moeilijker om deel te nemen in de groep als we in optocht liepen. Maar de laatste meters probeerde Gerard toch aan te sluiten door alvast met de fiets naar de plaats van bestemming te gaan en dan invoegen tussen de gildebroeders.

We missen in Gerard een trouwe, aktieve en gezellige Gildebroeder.

Geef een reactie